V družbi AstraZeneca se zavedamo, kako pomembni so etični in transparentni odnosi z združenji bolnikov, zato si, skladno s cilji in zahtevami EFPIA kodeksa, prizadevamo za transparentne odnose z združenji bolnikov in zagotavljamo javno dostopen seznam finančne pomoči, ki smo jo kot farmacevtska industrija namenili združenjem bolnikov.
Družba AstraZeneca ima številne skupne interese z združenji bolnikov in si želi medsebojnega spoštovanja in sodelovanja še naprej, v skladu z veljavno zakonodajo EU, nacionalno zakonodajo ter kodeksi obnašanja.

AstraZeneca Podružnica v Sloveniji je v letu 2016 sodelovala s štirimi skupinami bolnikov, ki smo jim pomagali v skupnem znesku v višini 52.000 EUR:

• Društvu pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije smo darovali znesek v vrednosti 26.000 EUR, kot pomoč pri realizaciji programov izobraževanja bolnikov.
• Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna smo darovali znesek v vrednosti 15.000 EUR, kot pomoč pri izvedbi različnih programov dejavnosti združenja.
• Društvu onkoloških bolnikov Slovenije smo darovali 10.600 EUR, kot pomoč pri izvajanju programa Društva onkoloških bolnikov Slovenije.
• Zvezi slovenskih društev za boj proti raku smo darovali 400 EUR, kot pomoč pri nakupu posebnega diskusijskega mikroskopa, v okviru programa ZORA.

AZ 15/12 P | Datum izgradnje: 18.09.2012. | Datum zadnje spremembe: 12.01.2018
Spletna stran je namenjena zdravstvenim delavcem in bolnikom. Vse informacije, ki so na voljo na spletni strani, so izključno izobraževalne in informativne narave.